Vocaal Ensemble Duodektet breidt uit

Duodektet Amsterdam

Vocaal Ensemble Duodektet bestaat uit veertien zangers die elkaar kennen uit de rijke Amsterdamse korenwereld, en vanaf 1996 bij elkaar zijn gekomen om met gelijkgestemde zielen goede muziek te maken. Met hun bescheiden omvang zingt het ensemble intieme koorwerken in kleine en soms onverwachte locaties, maar met hun muzikale passie en vocale kwaliteit bestormt Duodektet ook de akoestiek van grote kathedralen met virtuoze veelstemmige werken. Het repertoire is daarom veelomvattend, van vroege Renaissance tot hedendaagse en ook ‘lichte’ muziek. Typerend voor deze breedte is dat Duodektet op het prestigieuze Florilège Vocal de Tours zowel de Prix Special Renaissance ontving uit handen van Eric van Nevel als de tweede prijs in de categorie ‘libre’. Sinds 2010 staat het ensemble onder leiding van Christiaan Winter. Als cantor-organist van de Oude Kerk in Amsterdam heeft hij Duodektet onder andere laten excelleren in werken van (zijn voorganger) Jan Pieterszoon Sweelinck. In 2012 maakte Duodektet samen met vocaal ensemble Tout Venant uit Haarlem een tournee naar Engeland waar zij ' choir in residence' waren in Peterborough Cathedral en een concert gaven in Burghley House. Ook dit jaar gaan beide ensembles naar Engeland om te zingen in een aantal kathedralen en kerken. Duodektet werkte samen met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest bij 4 mei herdenkingsconcerten in de Hofkerk in Amsterdam. Duodektet repeteert tweewekelijks op vrijdagavond in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (Oosterpark Amsterdam).

Christiaan Winter

Christiaan Winter (’s-Gravenhage, 1967) studeerde tussen 1985 en 1993 aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Utrechts Conservatorium. Naast kerkmuziek studeerde hij daar orgel bij onder meer Kees de Wijs, Kees van Houten en Reitze Smits en koordirectie bij Reinier Wakelkamp en Krijn Koetsveld. In 2004 vervolgde hij zijn muzikale opleiding bij Bernard Winsemius en Henk Verhoef aan de Nederlandse Beiaardschool, alwaar hij in 2007 de graad van Master of Music behaalde.
Christiaan Winter is sinds 1996 kerkmusicus van de Oude Kerk in Amsterdam. Daarnaast is hij dirigent van het Vocaal Ensemble Duodektet en het Vocaal Kerkmuziek Ensemble, bestuurslid van de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek en Beiaard Centrum Nederland. Sinds 1 maart 2009 is Christiaan Winter stadsbeiaardier van Alkmaar.

En hoe klinkt het Duodektet

Ben je benieuwd naar zingen in het Duodektet, maar ken je ons enkel van horen zeggen, klik dan hier voor een voorbeeld.

Duodektet breidt uit

M.i.v. 27 november 2015 willen wij uitbreiden van 3 zangers per stemgroep naar 4 zangers per stemgroep

We zijn op zoek naar 1 sopraan, 1 tenor en 2 bassen.

Eisen: koorervaring, van blad kunnen zingen.

Audities

Er vindt een auditie plaats op vrijdag 20 november 2015 in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis van 20:00-22:00 uur.

OLVG
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam
De receptionist van het OLVG wijst je graag de weg.

De auditie bestaat uit het zingen met 3 aanvullende leden van het ensemble waardoor er samen met jou een kwartet ontstaat.
We zullen een 4 stemming lied toesturen en je vragen jouw partij voor te bereiden.
Daarnaast zoek je een eigen stuk (kort) uit om voor te zingen. Wij zorgen voor de pianist als jij diens muziek meeneemt.

De deadline voor aanmelden is vrijdag 13 november 2015.

Het koor repeteert op vrijdagavond (om de week) in de Kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis van 20:00-22:30 uur.

Interesse ?

Heb je interesse stuur dan een mail aan Dominique Slegers
dominiqueslegers@hotmail.com


Sopranen
Alten
Tenoren
Bassen
Bridget Kievits, Hanneke van Vliet, Madeleine Kwakkernaat, Elina Sviklina
Tessa Rietveld, Thea Brüggen, Dominique Slegers, Loes Aartsen
Godfried Jansen, Roel Bons, Oscar Josso
Berend de Vries, Jacco Calis, Theo Proeskie